Mekanik direksiyonlar otomobillerin ana kontrol sistemlerinden biridir ve sürücülerin aracı yönlendirmesini sağlar. Ancak sürekli kullanım nedeniyle direksiyon sistemi zamanla aşınır ve hasar görür. Aracınızın direksiyon sisteminin periyodik bakımı önemlidir.


Mekanik Direksiyon Tamiri Hizmeti Nedir?

Mekanik direksiyon tamiri hizmetimiz hasarlı veya aşınmış parçaların tamir veya değiştirilmesi işlemidir. Bu hizmet aracınızın güvenliğini ve kontrolünü sağlamak için gereklidir. Mekanik direksiyon tamiri işlemi direksiyon kutusu, rot, kolon, hidrolik pompalar ve diğer parçaların tamir edilmesi veya değiştirilmesini içerebilir.

Tamir edilebilecek bazı yaygın mekanik direksiyon problemleri arasında direksiyon kutusu yataklarının aşınması, rotların gevşemesi veya yıpranması, direksiyon kolonunun hasar görmesi veya hidrolik pompaların arızalanması sayılabilir. Bu sorunların ihmal edilmesi aracın kontrolünü zorlaştırabilir ve güvenliği tehlikeye atabilir.

Mekanik direksiyon tamiri deneyimli ve uzman bir tamirci tarafından yapılmalıdır. Tamir edilecek parçaların kalitesi aracın güvenliği ve performansı için önemlidir. İyi bir tamir işlemi aracın tekrar kontrolünü sağlamak için yeterli olmalıdır.


Mekanik Direksiyon Tamiri Hizmeti Ne İşe Yarar?

Mekanik direksiyon tamiri hizmetimiz aracınızın direksiyon sistemindeki sorunları tespit etmek ve çözmek için kullanılabilir. Sürüş güvenliğiniz için önemlidir ve aracınızın kontrolünü tekrar sağlamanıza yardımcı olabilir. Tamir edilmesi gereken direksiyon parçalarını fark ettiğinizde hizmet sağlayıcımıza danışmanız önemlidir.

Mekanik direksiyon tamiri hizmetimiz aracınızın direksiyon sistemiyle ilgili problemleri çözmek için kullanılan önemli bir hizmettir. Bu hizmet aracınızın güvenliğini ve performansını sağlamak için gereklidir. Kırıkkale direksiyon tamiri ile ilgili bir sorunu fark ettiğinizde MB Direksiyon servisimizle iletişime geçerek güvenilir hizmet alabilirsiniz.



Direksiyon Kutusu Tamiri ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Direksiyon Kutusu Boşluğu Nasıl Anlaşılır ?
Genellikle 1-2 cm civarı boşluklar normal olarak kabul edilebilir. Ayrıca araç çalışmıyorken boşluğun biraz fazla olması hisrolik basıncın olmaması sebebi iledir. Genellikle bu durumlar normal olarak kabul edilir. Fazlası durumunda arıza var demektir. Genellikle arızanın nedeni direksiyon mafsalında var olan aşınmalar, direksiyon kutusunda aşınma, rot başında meydana gelebilecek boşluklar da direksiyonda boşluk oluşmasına neden olabilir. Bu 3 nokta kontrol edilerek genellikle sorunun kaynağı bulunabilir. Nadir de olsa farklı noktalardan da bu tarz sorunlar yaşabilir.
Direksiyon Kutusu Arızası Ses Yapar mı?
Bu durumun en bariz nedeni direksiyon kutusu içerisindeki dişlilerin aşınması, oksitlenerek işlevini yitirmesi gibi nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Bu gibi durumlarda kutu sökülerek tamiri yada gerekli ise parça değişimi gibi onarım yöntemlerine gidilebilir. Fakat kimi zaman amortisör takozları, tabla (Salıncak) fişek ve burçları gibi parçalar da direksiyon hareketlerine paralel olarak hareketlendiği için bu tip sesler çıkartabilmektedir. Genellikle direksiyon çevrildiğinde her zaman değil ara ara ses geliyor ise ön takım parçalarından olması muhtemeldir. Fakat sürekli ve stabil sesler daha çok kutu kaynaklı olabilmektedir. Tabi ki bunun net olarak tespit edilmesi, detaylı kontrol ile mümkündür. Bu gibi ses problemleri yaşıyor iseniz ihmal etmeden onarımını gerçekleştirmeniz gerekir. Aksi durumda arıza daha da büyüyebilir hatta sürüş güvenliğini tehlikeye atabilmektedir.
Direksiyon Sertleşmesi Nedir ? Nasıl Anlaşılır?
Bu durumun kullanılan lastik ebatından, direksiyon pompası yağ seviyesine kadar birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenle ilk olarak direksiyon yağının kontrol edilmesi önerilir. Eğer yağ tam ise servise müracaat etmeniz önerilmektedir.
Direksiyonun Toparlanmamasına Ne Sebep Olur?
Genellikle ön takım arızaları bu soruna neden olabilmektedir. Ayrıca basık araç kullanmak, geniş taban lastik kullanmak gibi nedenler de aynı soruna yol açabilmektedir. Kutu içerisindeki bazı sorunlar da bu durumun oluşmasına neden olabilir.